NILAI, 18 Januari 2023 – Suai kenal Pengarah Pengarah Alumni dan Kerjaya (PAK) bersama Majlis Tertinggi Kelab Sahabat Alumni USIM (KSA) mencapai kesepakatan.

Pada pertemuan di Rumah Alumni, Pengarah PAK mengucapkan tahniah atas pelantikan dan menggalakkan kerjasama KSA diteruskan bagi menggerakkan agenda bersama. Selain itu, penglibatan KSA ini diharapkan mampu melahirkan sifat kepemimpinan yang terampil dan menjadi contoh kepada mahasiswa lain untuk mengikuti persatuan dalam kampus.

KSA telah ditubuhkan pada tahun 2017 sebagai inisiatif PAK ingin membina jaringan silaturrahim bersama pelajar semasa yang akan sama-sama membantu bagi menjayakan dan menggerakkan program-program di bawah penyeliaan PAK demi pembangunan dan kemajuan bersama.

Jawatankuasa KSA

Pengerusi : Nizar Syahid Bin Azmi, FSU, Tahun 2
Timbalan Pengerusi : Siti Nur Izzati Binti Marhalim, FST, Tahun 3
Setiausaha : Humaira’ Binti Ahmad Zambri, FST, Tahun 3