KEKOSONGAN JAWATAN USIM MAC 2018

 MAKLUMAN

 

JAWATAN KOSONG PENTADBIRAN USIM 

 UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA (USIM) adalah sebuah Universiti Awam yang bertekaduntuk menjadi sebuah pusat rujukan serantau dalam Integrasi Naqli dan Aqli sedang mencari calon-calon yang berkelayakan, dinamik, bermotivasi tinggi untuk mengisi jawatan berikut :

 
 

Bil.

Skim Perkhidmatan

Gred Skim

Taraf Jawatan

Penempatan

Skop Tugas

1.

Pegawai Sains –Science Health Officer (SHO)

C41

Kontrak

Kampus Tetap di Nilai, Negeri Sembilan

Bertanggungjawab sebagai Pegawai Keselamatan Kesihatan (SHO), serta berperanan menasihati Universiti berkaitan hal ehwal keselamatan dan kesihatan pekerjaan. Memastikan keselamatan tempat kerja, menyiasat kemalangan/kejadian berbahaya berkaitan pekerjaan, merancang dan melaksana program keselamatan dan kesihatan pekerjaan.

2.

Pegawai Pergigian

UG41

Tetap

Bertanggungjawab melaksanakan rawatan pergigian, membantu dalam pemantauan staf bawahan di Unit Pergigian, membantu menguruskan program-program di Pusat Kesihatan Universiti dan membantu dalam pengurusan Unit Pergigian. Memastikan pengurusan rekod dan pemantauan fail berkaitan dengan baik, membantu dalam proses perolehan di Unit Pergigian dan tugas-tugas lain yang diarahkan dari semasa ke semasa.

3.

Penolong Akauntan

W29

Kontrak

Bertanggungjawab dalam pengurusan kewangan akaun amanah dan akaun khas meliputi pembukaan dan penutupan akaun, menyemak laporan, membuat operasi berkaitan seperti invois, terimaan dan jurnal pindahan serta menyediakan laporan secara berkala yang diperlukan oleh Universiti, kementerian dan agensi luar yang memerlukan.

4.

Pegawai Kebudayaan

B19

Kontrak

Bertanggungjawab dalam melaksanakan tugas-tugas sokongan dalam persembahan seni budaya, menyelaras dan mengurus penggunaan studio dan latihan persembahan seni pelajar dan peralatan persembahan seni, peralatan muzik dan peralatan teknikal seperti sistem audio dan sistem pencahayaan serta mengurus dan memastikan penyelenggaraan peralatan persembahan seni dan peralatan teknikal diselia dengan baik dan teliti.

 

5.

Juruterapi Pergigian

U29

Tetap

Kampus Pandan Indah, Kuala Lumpur

 

Bertanggungjawab melaksanakan perkhidmatan pergigian dari segi diagnosis, rawatan, pencegahan dan peningkatan kesihatan untuk kanak-kanak pra-sekolah, murid sekolah rendah dan kanak-kanak istemewa. Bertanggungjawab memberi perkhidmatan dan pendidikan kesihatan pergigian yang spesifik untuk mencapai matlamat supaya masyarakat mempunyai kesihatan mulut yang optimum. Turut bertanggungjawab dalam penyelidikan sistem kesihatan, operasi pentadbiran dan pengurusan serta tugas-tugas lain yang diarahkan dari semasa ke semasa.

6.

Pembantu Kemahiran (Kayu/Paip)

H19

Kontrak

Kampus Tetap di Nilai, Negeri Sembilan

Bertanggungjawab dalam tugas-tugas sokongan teknikal di bawah Pusat Perumahan Pelajar iaitu memasang, membaik pulih, menyenggara, mengawasi serta menguji sistem perpaipan dan kumbahan supaya sentiasa dalam keadaan baik dan selamat.

7.

Penyelia Asrama

N19

Kontrak

 

Membantu menguruskan tugas-tugas domestik, penginapan dan kelengkapan asrama dalam keadaan baik. Bertanggungjawab ke atas pentadbiran dan pengurusan asrama untuk memastikan peraturan asrama dipatuhi. Turut bertanggungjawab menyediakan serta memastikan tempat tinggal penghuni asrama berada dalam keadaan selamat, bersih dan kemas serta terlibat dengan urusan kebajikan dan aktiviti tahunan.

 

8.

Pemandu Kenderaan

H11

Kontrak

Kampus Pandan Indah, Kuala Lumpur

Bertanggungjawab melaksanakan skop tugas pemanduan kenderaan yang memerlukan lesen memandu PSV Kelas E daripada Jabatan Pengangkutan Jalan. Berpengalaman mengendalikan bas dengan baik serta bertanggungjawab menjaga bas di bawah kelolaan supaya sentiasa dalam keadaan bersih dan selamat untuk setiap perjalanan. 

9.

Pembantu Operasi

N11

Kontrak

Kampus Tetap di Nilai, Negeri Sembilan

Bertanggungjawab untuk membantu melicinkan perjalanan urusan pejabat seharian dengan memastikan pergerakan fail, penghantaran serta pendaftaran surat, memo dan dokumen-dokumen lain serta membuat salinan fotostat surat, memo dan dokumen sebagaimana yang diarahkan oleh ketua jabatan.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BORANG PERMOHONAN:
  1. Permohonan hendaklah dibuat menerusi website http://www.usim.edu.my  mulai 27 Mac 2018 (Selasa).  Panduan permohonan dan maklumat terperinci mengenai jawatan di atas serta syarat-syarat kelayakan boleh diperolehi melalui laman web tersebut.
  2. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan dianggap gagal.
  3. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi talian 06-7988113/8125/8128.
     Tarikh tutup permohonan : 09 April 2018 (Isnin)
SEKIAN

 

 

                                                                                                                      Pusat Alumni dan Kerjaya                                                                                                                  Universiti Sains Islam Malaysia, Bandar Baru Nilai, 71800, Nilai, Negeri Sembilan, MALAYSIA

Tel: +606-7986161/6160/6151 Faks: +606-7986154/6155
Emel: alumni[at]usim.edu.my